Societate

Vor fi distruse materialele de evaluare a judecătorilor și procurorilor?

Niciun document referitor la evaluarea judecătorilor și procurorilor supuși filtrului de integritate nu a fost distrus până în prezent, conform unei declarații recente a Comisiei Pre-Vetting. Această precizare vine în contextul modificărilor legislative recente care au influențat procesul de evaluare. Comisia a subliniat că toate documentele colectate sunt stocate în format electronic, transmite sursa.

Candidații au dreptul să solicite acces la dosarele lor de evaluare înainte de audiere sau dacă doresc să conteste deciziile. Anterior, Comisia includea în dosarul fiecărui candidat doar materialele relevante; însă, în urma unor contestații analizate de Curtea Supremă de Justiție, aceasta a decis să-și revizuiască practica. Începând din august 2023, Comisia a început să includă toate materialele colectate în timpul evaluării în dosarul respectiv.

„Toate materialele de evaluare sunt păstrate de Comisie în format electronic. Documentele pe hârtie sunt scanate, digitalizate și incluse în dosarul de evaluare al candidatului. O copie pe hârtie a materialelor de evaluare este disponibilă pentru candidat la cerere și, în caz de contestare a deciziei Comisiei, poate fi oferită Curții Supreme de Justiție”, a asigurat Comisia Pre-Vetting.

#materiale #judecători #procurori

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button