Internaţional

Votul pentru alegerile pentru Parlamentul European a început în Letonia, Slovacia și Malta

Încă trei țări UE, Letonia, Malta și Slovacia, aleg sâmbătă membrii Parlamentului European.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda”.

În Letonia, votul are loc între orele 8.00 și 20.00. Țara va trebui să trimită 9 deputați la Bruxelles, iar 16 partide și asociații politice concurează pentru locuri în Parlamentul European: un total de 271 de candidați.

Cetăţenii Letoniei, precum şi alte ţări UE, incluşi în Registrul alegătorilor local, ar putea vota în avans la alegerile pentru Parlamentul European: luni, joi şi vineri trecute. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Letonia, 128.938 de alegători, sau 8,37% dintre alegătorii eligibili, și-au exercitat dreptul de vot la începutul alegerilor.

Alegătorii maltezi merg și ei astăzi la urne pentru a alege șase membri ai Parlamentului European și sute de consilieri locali.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7 și se vor închide la ora 22. Alegătorii trebuie să aibă la ei dovada drepturilor lor de vot pentru a vota.

Sâmbătă sunt aleși și deputați în Parlamentul European în Slovacia. Secțiile de votare din țară s-au deschis la ora 7:00. Puteți selecta candidații până la ora 22:00. La alegerile europene participă 22 de partide și o coaliție.

Slovacii aleg 15 membri ai Parlamentului European, iar alegerile au loc la trei săptămâni după tentativa de asasinat asupra premierului țării Robert Fico.

Să vă reamintim că vineri, 7 iunie, locuitorii Cehiei și Irlandei au început să voteze la alegerile pentru Parlamentul European. În Cehia, votul continuă sâmbătă.

Votul va începe și în Italia sâmbătă după-amiază. Italia, ca și restul UE, va vota duminică.

Votarea a avut loc deja în Olanda. Acolo, conform exit poll-ului, pe locul doi a ajuns partidul anti-ucrainean Geert Wilders. Acest rezultat înseamnă un succes semnificativ pentru forța politică, întrucât nu a avut un singur loc la alegerile anterioare pentru Parlamentul European, iar acum se preconizează că va avea șapte.

O prognoză Politico recentă a arătat că după alegerile pentru Parlamentul European, numărul deputaților din partidele de extremă dreaptă va depăși numărul deputaților din Partidul Popular European de centru-dreapta și pro-ucrainean.

#UE #votare #Parlamentul_European

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button