Politică

Zakharova despre negocierile privind aderarea Moldovei la UE: O sărbătoare în timpul ciumei

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, a spus că „bucuria față de decizia Consiliului Uniunii Europene de a începe negocierile privind aderarea Republicii Moldova la UE amintește de o sărbătoare în timpul ciumei”.

„Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost sintagma „despre întoarcerea Moldovei în spațiul european, din care imperiul a smuls-o”. Întrebarea mea este: Moldova nu era în Europa înainte de asta? Unde funcționează atunci? Unde era Moldova? Parte din ce continent? Acesta este un fel de absurd…”, a adăugat ea, relatează rupor.md.

Ea a mai pus întrebarea: „Care a fost ieșirea Marii Britanii din UE pentru ideologii moldoveni ai integrării europene – o trezire a libertății, o ieșire de pe continentul european sau, de asemenea, mașinațiunile imperiului”.

Zakharova a menționat și decizia parlamentului moldovenesc de a aproba Strategia de securitate națională, în care Rusia este desemnată „cea mai periculoasă și constantă sursă de amenințări la adresa statalității, democrației și prosperității țării”.

„Pentru tot ceea ce vedem astăzi și care reprezintă o gravă, după cum se spune, „amenințare la adresa statului, democrației și prosperității țării”, toți cei care despart Moldova de relațiile care îi sunt benefice, fie că este vorba despre Rusia sau alte țări, sunt de vină. Locuitorii Moldovei văd transformarea țării lor într-o parte a periferiei europene, ruptă de Rusia apropiată din punct de vedere istoric și spiritual.

Locuitorii Moldovei văd cum încearcă să-și tragă țara în conflictele care au fost stârnite pe continentul european în ultimii ani de Washington și Marea Britanie, cu un singur scop: stoparea bunăstării și prosperității continentului european. Țara noastră nu a reprezentat niciodată o amenințare la adresa poporului prietenos al Republicii Moldova și rămâne interesată de menținerea dezvoltării legăturilor bilaterale cu mai multe fațete”, a rezumat reprezentantul Ministerului de Externe.

#Zakharova #negocieri #aderarea_Moldovei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button