Război în Ucraina

Zelenski a declarat că au început o contraofensivă

Preşedintele Volodimir Zelenski, care joi a fost la Harkov, în condiţiile în care regiunea se află de o săptămână sub asaltul trupelor ruse, spune că ucrainenii au trecut la contraofensivă, iar rezultatele ar trebui să se vadă, însă situaţia este în continuare ameninţătoare, scrie sursa.

Bombardamentele ruşilor continuă şi chiar şeful administraţiei din oraşul Vovceansk a fost rănit. Aflat la Harkov, Zelenski a organizat acolo o reuniune a Consiliului de Apărare, cu principalii comandanţi militari şi ai serviciilor de informaţii şi securitate.

Militarii ucraineni sunt capabili să reducă numărul bombardamentelor asupra orașului Harkov, efectuate de aviația armatei de ocupație, dar pentru aceasta au nevoie de permisiunea aliaților occidentali pentru a folosi sistemele lor de apărare antiaeriană asupra țintelor aflate pe teritoriul rus.

Conform unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului, în ultimele săptămâni avioanele rusești au atacat tot mai des Harkovul și împrejurimile sale cu ajutorul bombelor ghidate și au lansat lovituri cu rachete, cu scopul de a slăbi apărarea ucraineană și de a forța locuitorii să părăsească orașul. Și aseară, armata rusă a continuat să terorizeze orașul. Primarul Igor Terehov spune că la Harkov s-au auzit explozii și i-a îndemnat pe locuitori să nu părăsească adăposturile și să fie precauți.

#Zelenski #contraofensivă #Harkov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button