Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Prizonierii sunt recrutați în armata rusă, populația civilă din Ucraina este în pericol teribil

Armata rusă recrutează prizonieri în lagăre pentru a-i trimite la războiul din Ucraina, încălcând astfel drepturile celor închiși și generând o amenințare suplimentară la adresa populației civile din zona de luptă – violul, crima și jaful vor fi din ce în ce mai mult, scrie profesorul de drept și publicistul Evhen Tsîbulenko

Eșecul blitzkreig-ului rusesc din Ucraina și distrugerea de către armata ucraineană a celor mai pregătite și pregătite unități de luptă ale armatei ruse au ridicat problema de unde să se obțină noi furaje de tun pentru un război prelungit, a cărui fază la scară largă se desfășoară pentru a cincea lună. Ei se tem să declare o mobilizare deschisă a autorităților ruse, deoarece acest lucru poate duce la o reacție imprevizibilă a populației ruse, astfel încât să adune oameni unde și cât mai curând posibil.

A devenit cunoscut faptul că, chiar și în coloniile rusești, prizonierii sunt recrutați pentru a participa la războiul din Ucraina. Această decizie penală a autorităților ruse pune în pericol și mai mult populația civilă din Ucraina, în plus, incitarea prizonierilor de a participa la ostilități încalcă Normele minime standard pentru tratamentul prizonierilor (Regulile Nelson Mandela) adoptate prin Rezoluția Adunării Generale a ONU din 17 decembrie 2015.

Publicația online rusă „Important Stories” relatează despre recrutarea prizonierilor în coloniile din regiunea Nijni Novgorod, Mordovia și Teritoriul Krasnodar pentru a participa la ostilitățile din Ucraina.

Mesaje despre recrutarea prizonierilor care urmează să fie trimiși pe front 

„IK-5 al Serviciului Penitenciar Federal al Regiunii Nijni Novgorod. Aproximativ 10 persoane au fost ridicate pe 7/6/22. Șeful a sunat dimineața, seara au sosit PMC și generalul. La 10 minute după apel, am fost împachetați cu lucrurile noastre. Unii au fost luați, alții au fost închiși în spital. Unii soldați nu au fost chemați”, se arată într-unul dintre rapoarte.

Acest lucru este raportat și de publicația Meduza, referindu-se la portalul Gulagu.net că unele persoane „în haine civile” au venit și la instituțiile corecționale ale Serviciului Federal al Penitenciarelor din Mordovia, numite cele care au experiență de luptă, s-au oferit să meargă la război”.

Rudele persoanelor care își ispășesc pedepsele în coloniile IK-7 „Yablonevka” și IK-6 „Obukhovo” din Sankt Petersburg au raportat că, pe 4 iulie, prizonierilor li s-a oferit să meargă să lupte în Donbass ca parte a PMC „Wagner”, promițând să plătească 200 de mii de ruble și amnistie. Două zile mai târziu, aproximativ 40 de prizonieri ai Coloniei Penale Yablonevka au fost duși în regiunea Rostov, iar 11 persoane au fost, de asemenea, luate din Colonia Penală Obukhovo într-o destinație necunoscută. Dacă prizonierii au vrut sau nu, nimeni nu a întrebat.

Implicarea prizonierilor în ostilități, deși ca parte a PMC, indică degradarea completă a forțelor armate ale Federației Ruse și lipsa forței de muncă pentru a continua războiul din Ucraina. Autoritățile ruse încalcă o serie de reguli ONU privind tratamentul prizonierilor.

Normele internaționale interzic

Potrivit documentului internațional, munca prizonierilor nu ar trebui să le aducă suferință, iar oamenii urmau să fie transformați în „furaje de tun”. De asemenea, niciun deținut nu este obligat să lucreze în beneficiul personal sau privat al nimănui, ceea ce reprezentanții PMC doresc să folosească.

Deținuții ar trebui să poată desfășura o activitate la alegere, dacă acest lucru este compatibil cu alegerea corectă a meseriei și cu cerințele de administrare și disciplină din instituția în cauză. Munca oferită deținuților ar trebui, pe cât posibil, să fie de așa natură încât să le îmbunătățească sau să le ofere calificări care să le permită să se angajeze într-o muncă onestă la eliberare.

Participarea la ostilități ca parte a unui PMC nu va permite prizonierului să devină mai bun și să găsească o meserie după ce și-a servit mandatul, ci doar îi va crește viciile. Persoanele cu probleme cu legea reprezintă o amenințare suplimentară pentru populația civilă din zona de luptă. Violul, uciderea civililor și furtul vor crește semnificativ, comparativ cu ceea ce au făcut soldații armatei regulate a Federației Ruse, deși chiar și ei au comis deja 22.504 crime de război și acestea sunt doar cele care sunt înregistrate oficial de Parchetul General al Ucrainei.

Această problemă necesită implicarea imediată a comunității internaționale a drepturilor omului. Comiterea de infracțiuni împotriva cetățenilor pașnici ai Ucrainei sau încălcarea drepturilor propriilor cetățeni, în acest caz ruși închiși, nu are nicio semnificație pentru autoritățile Federației Ruse. Regimul lui Putin este dispus să facă orice pentru a-și atinge ambițiile imperiale.

#prizonieri #Rusia #trupe #razboi #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button