Război în Ucraina

Zelenski a vizitat soldații de pe frontul din regiunea Lugansk și le-a oferit premii de stat

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a vizitat posturi de comandă și poziții avansate ale trupelor ucrainene în zona Bakhmut și Lisichansk, în regiunea Lugansk. Acest lucru a fost raportat pe site-ul șefului statului.

În cadrul vizitei, președintele a auzit informații despre situația operațională din aceste sectoare ale frontului, precum și un raport privind logistica apărătorilor ucraineni. Zelenski a vorbit cu armata ucraineană și le-a oferit premii de stat, transmite sursa.

Anterior s-a raportat că situația din Lisichansk este foarte dificilă, 60% din infrastructura și clădirile rezidențiale din oraș au fost distruse. Ocupanții ruși trag fără întrerupere în tot orașul.

Amintim că duminică, 5 iunie, Zelenski a vizitat regiunea Zaporojie pentru prima dată de la începutul învaziei. În timpul întâlnirii, a devenit cunoscut faptul că trupele ruse au ocupat temporar aproape 60% din teritoriul regiunii Zaporojie.

În plus, șeful statului a vizitat un sanatoriu în care locuiesc ucraineni care au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza războiului.

În două înregistrări video separate publicate ulterior, Zelenski le-a spus soldaților:

„Ceea ce meritați cu toții este victoria – acesta este cel mai important lucru. Dar nu cu orice preț”.

#Zelenski #armata_ucraineană #Lugansk

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button