Război în Ucraina

Zelenski a vizitat un oraș în apropiere de Herson-ul ocupat de ruși

Vladimir Zelenski a vizitat, pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina, orașul sudic Mikolaiv, aflat lungă vreme sub un asediu crâncen al cotropitorilor lui Putin.

E vorba de o vizită rară a președintelui ucrainean, ale cărui deplasări în afara capitalei Kiev nu sunt frecvente, transmite sursa.

„Președintele a inspectat clădirea administrației regionale din Mikolaiv, care a fost distrusă în urma unui atac al forțelor ruse”, a anunțat biroul de presă al președinției ucrainene.

La sfârșitul lui martie, forțele ruse au lansat o rachetă asupra clădirii, ucigând 37 de persoane.

Armata rusă a ajuns la începutul lui martie în suburbiile orașului Mikolaiv, însă apoi s-a retras în zonele estice şi sudice ale regiunii, unde luptele continuă.

Biroul de presă al lui Zelenski a anunțat, de asemenea, că președintele a vizitat un spital din Mikolaiv şi a acordat onoruri primarului Oleksandr Senkevici și guvernatorului Vitali Kim, pentru curaj şi pentru munca lor în cele patru luni de la declanșarea invaziei rusești.

Mikolaiv, oraș portuar şi industrial ce avea înainte de război aproape o jumătate de milion de locuitori, se află în continuare sub control ucrainean, însă este situat aproape de regiunea Herson, ocupată de ruși.

Orașul Mikolaiv rămâne o țintă a Moscovei, pentru că se află pe drumul spre Odesa, cel mai mare port al Ucrainei, la 130 de km mai la sud-vest.

#Zelenski #Ucraina #război #vizită

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button