Război în Ucraina

Zelenski afirmă că retragerea Wagner dezvăluie haosul total din Rusia: „Lumea n-ar trebui să fie speriată. Știm cum să câștigăm”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat la retragerea mercenarilor Wagner, afirmând că această acțiune arată că „șefii Rusiei nu controlează nimic. Nimic deloc. Haos complet. Absența totală a oricărei previzibilități”. Zelenski a reafirmat hotărârea armatei ucrainene de a-și apăra țara și libertatea, subliniind că Ucraina știe cum să câștige acest război și că victoria lor este inevitabilă, transmite sursa.

Liderul de la Kiev a mai menționat că lumea nu ar trebui să fie speriată de această situație, deoarece Ucraina are capacitatea de a proteja Europa de orice forțe rusești, indiferent de cine le comandă.

În același timp, Zelenski a făcut un apel către comunitatea internațională să recunoască în mod sincer acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei drept neprovocate și să se concentreze pe prioritățile comune de securitate.

„Soldații ucraineni, tunurile ucrainene, tancurile ucrainene, rachetele ucrainene, toate acestea sunt cele care protejează Europa de marșurile de genul celor pe care le vedem astăzi pe teritoriul rusesc. Și când cerem să ni se ofere avioanele de luptă F-16 sau rachetele ATACMS, consolidăm apărarea noastră comună. Apărarea reală.

În al doilea rând, totul trebuie să fie real. Este timpul ca toată lumea în lume să spună în mod sincer că acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei au fost și sunt neprovocate. Și trebuie să ne concentrăm exclusiv pe prioritățile noastre comune de securitate. NATO nu este doar un cuvânt sau o serie de promisiuni formale. Acestea sunt garanții solide pentru fiecare că pacea nu va fi distrusă. Fără Ucraina, astfel de garanții nu valorează nimic. Deja în luna iulie, la summitul de la Vilnius, este o șansă istorică pentru decizii reale, fără a ne uita înapoi la Rusia. Orice națiune care se învecinează cu Rusia susține acest lucru.

Pe final, președintele ucrainean a declarat că Ucraina luptă în continuare pentru libertate.

„Ce vom face noi, ucrainenii? Vom apăra țara noastră. Vom apăra libertatea noastră. Nu vom tăcea și nu vom rămâne inactivi. Știm cum să câștigăm – și se va întâmpla victoria noastră în acest război.

Și ce veți face voi, rușilor? Cu cât trupele voastre rămân mai mult pe teritoriul ucrainean, cu atât mai multă devastare vor aduce Rusiei. Cu cât această persoană stă mai mult la Kremlin, cu atât vor fi mai multe dezastre”, a punctat Zelenski.

„Omul de la Kremlin este evident foarte speriat şi probabil că se ascunde undeva, nu se arată. Sunt sigur că nu se mai află la Moscova. El sună undeva şi întreabă ceva… Ştie de ce îi este frică, pentru că el însuşi a creat această ameninţare. Tot răul, toate pierderile, toată ura – el însuşi care o răspândeşte. Şi cu cât mai mult timp poate fugi între buncărele sale, cu atât mai mult veţi pierde cu toţii… toţi cei care au legătură cu Rusia”, a conchis președintele ucrainean.

#Zelenski #Wagner #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button