Război în Ucraina

Zelenski, după bombardarea Odesei: Rusia își va încălca întotdeauna promisiunile

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă, după ce forțele rusești au atacat cu rachete portul Odesa de la Marea Neagră, că bombardamentul demonstrează că Rusia va găsi întotdeauna o modalitate de a nu pune în aplicare acordul privind exportul cerealelor ucrainene încheiat cu ONU, Turcia și Ucraina.

Potrivit ultimelor informații, pagubele au fost minime. Nu au fost raportate imediat victime, transmite sursa.

„Aceasta dovedește un singur lucru: indiferent de ceea ce spune și promite Rusia, va găsi modalități de nu se ține de cuvânt”, a subliniat el.

Atacul Rusiei vine la doar o zi după ce Ucraina și Rusia au semnat un acord susținut de ONU pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale din porturile blocate de la Marea Neagră.

În momentul de față Odesa a rămas practic singurul mare port al Ucrainei la Marea Neagră, singurul prin care poate trece o cantitate însemnată de mărfuri. Acordul semnat vineri deschide calea către volume semnificative de exporturi comerciale de alimente din trei porturi ucrainene cheie – Odesa, Cernomorsk și Yuzhny, însă dintre acestea Odesa este de departe cel mai mare și prin care erau așteptate să treacă cele mai multe mărfuri.

#Zelenski #Odesa #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button