Război în Ucraina

Zelenski: Livrările de obuze către Ucraina au fost încetinite din cauza războiului dintre Israel și Hamas

Războiul dintre Israel și Hamas a dus la o încetinire a livrărilor de obuze către Ucraina, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața unui grup restrâns de jurnaliști, printre care și AFP, transmite sursa.

„În Orientul Mijlociu, ce credeți că au început să cumpere mai întâi? Obuze de calibru 155. Livrările noastre s-au redus”, a spus el, scrie Hotnews

Israelul, care se bucură de sprijinul militar al Statelor Unite, bombardează fără încetare Fâșia Gaza de când luptătorii Hamas au masacrat sute de civili într-un asalt fără precedent la începutul lunii octombrie.

„Nu este ca și cum Statele Unite ar fi spus: nu dăm nimic Ucrainei. Nu, avem relații serioase, foarte puternice”, a dat asigurări Zelenski.

„Este normal, toată lumea se luptă pentru a supraviețui”, a continuat el. „Nu spun că este un lucru pozitiv, dar asta este viața și trebuie să apărăm ceea ce este al nostru”.

Rusia și Ucraina s-au străduit să mențină stocurile de proiectile de artilerie după aproape doi ani de război de la invazia Moscovei.

Coreea de Sud a afirmat că Phenianul, un aliat al Rusiei, a trimis un milion de proiectile de artilerie pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina în schimbul expertizei în domeniul sateliților acordată de Moscova.

La rândul său, Germania a declarat în această săptămână că UE nu va atinge obiectivul de a trimite un milion de obuze de artilerie în Ucraina, în ciuda eforturilor sale.

„Astăzi, avem probleme cu proiectilele de artilerie de calibrul 155”, a deplâns Zelenski.

Peste tot în lume, „depozitele sunt acum goale sau există un minim legal pe care nu ți-l poate oferi un anumit stat”, a explicat el. „Și asta nu este suficient”.

Cu toate acestea, Zelenski a salutat eforturile SUA de a crește producția acestui tip de muniție.

Nici Rusia, nici Ucraina nu au obținut câștiguri teritoriale semnificative în ultimul an, iar comandantul-șef al armatelor ucrainene a recunoscut că luptele se află într-un impas.

#Ucraina#arme#livrare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button