EconomieRăzboi în Ucraina

Zelenski: Ucraina intenționează să continue implementarea acordului de cereale fără Rusia

Ucraina intenționează să continue punerea în aplicare a acordului de cereale fără Rusia. Acest lucru a fost declarat de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, într-un interviu oferit jurnaliștilor din Africa, cuvintele sale fiind transmise de secretarul de presă al șefului statului Serghei Nikiforov pe Facebook.

„Chiar și fără Rusia, totul trebuie făcut pentru a putea folosi acest culoar al Mării Negre. Nu ne este frică. Am fost abordați de companii care dețin navele. Proprietarii ne-au spus că sunt pregătiți, dacă Ucraina îi lasă și Turcia le va permite să tracă. Toată lumea este gata să continue aprovizionarea cu cereale”, a spus Nikiforov, citându-l pe Zelenski.

El a amintit că Ucraina și Rusia au semnat separat acorduri de cereale cu ONU și Turcia.

„Prin urmare, când Rusia spune că oprește [înțelegerea], își zădărnicește acordurile cu secretarul general al ONU Guterres și cu președintele Erdogan. Nu cu noi. Nu am avut niciun acord cu ei”, a subliniat Zelenski.

El a mai cerut Ministerului ucrainean de Externe să pregătească „semnale” către ONU și Turcia pentru a-i răspunde la întrebarea dacă sunt gata să continue acordul.

#Zelenski #cereale #acord

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button