Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Zelensky a spus că în doi ani de război au murit 31 de mii de soldați ucraineni

De la începutul războiului pe scară largă cu Rusia, 31 de mii de militari ucraineni au murit. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă în cadrul forumului „Ucraina. Anul este 2024”, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelensky. El nu a dezvăluit numărul militarilor răniți și dispăruți, transmite sursa.

Președintele și-a exprimat, de asemenea, evaluarea pierderilor Rusiei în război. Potrivit lui Zelensky, în doi ani de ostilități, 180 de mii de militari ruși au murit. În total, inclusiv răniții, această cifră se ridică la 500 de mii de persoane, a adăugat el.

Anterior, autoritățile ucrainene nu au anunțat oficial date despre pierderile forțelor armate ucrainene, invocând secrete militare. În decembrie 2022, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a declarat că la acea vreme Forțele Armate ucrainene au pierdut de la 10 la 13 mii de oameni uciși.

Ministerul rus al Apărării a anunțat public ultima dată numărul morților în septembrie 2022. Apoi departamentul a anunțat că 5.937 de militari ruși au fost uciși.

#Zelensky #război #morți

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button