Război în Ucraina

Presa ucraineană: Ocupanții ruși nu pot restabili activitatea aerodromului de la Tiraspol. Motivul?!

Ocupanții ruși nu pot restabili activitatea aerodromului de la Tiraspol. Despre asta scrie presa ucraineană cu referire la declarațiile unui expert. Restabilirea performanței unui număr de mostre de echipamente s-a dovedit a fi imposibilă din cauza lipsei pieselor, transmite sursa.

Ocupanții ruși încearcă, dar nu pot restabili funcționarea aerodromului din nerecunoscutul Tiraspol transnistrean, pentru că acolo a fost furat totul.

După cum relatează Alexander Kovalenko, un expert al grupului de rezistență la informații, restabilirea performanței unui număr de eșantioane de echipamente s-a dovedit a fi imposibilă din cauza lipsei de piese de schimb, de exemplu, pentru vehicule.

În același timp, conform raportării părții pridnestroviene, sunt disponibile toate piesele de schimb necesare.

Presa ucraineană a scris că, în zilele de 25 și 26 aprilie curent, au avut loc explozii în clădirea „Ministerul Securității de Stat al PMR” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Parcani, și în turnul centrului de radio și televiziune Mayak. Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a numit aceste incidente o provocare organizată de serviciile speciale ruse.

Potrivit secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Alexei Danilov, Moldova ar putea deveni una dintre cele două țări pe care Rusia intenționează să le cucerească în viitor. Iar Ministerul Apărării al Ucrainei presupune că Rusia este capabilă să folosească Transnistria conform scenariului belarus.

Presa ucraineană a mai scris că președintele Vladimir Zelenski crede că este posibil un atac din Transnistria. Dar Ucraina nu se teme de el, pentru că din 15.000 de soldați din regiune, doar 3.000 sunt capabili să lupte. Cu toate acestea, controlul la granița a fost întărit.

#Transnistria #Ucraina #Rusia #Război #Aerodrom_Tiraspol

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button