InternaţionalRăzboi în Ucraina

Zelensky a spus că Rusia, ca parte a operațiunii Maidan-3, va schimba puterea în Ucraina până la sfârșitul anului 2023

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a acordat un interviu publicației britanice The Sun, povestind, în special, câteva detalii ale operațiunii Maidan-3, care, potrivit părții ucrainene, este pregătită de serviciile speciale ruse, transmite sursa.

Zelensky a spus anterior că scopul lui Maidan-3 este schimbarea puterii în Ucraina. El a declarat pentru The Sun că, potrivit datelor disponibile, Rusia intenționează să-l înlocuiască pe președintele ucrainean până la sfârșitul anului 2023, „folosind orice mijloace disponibile”. „Au ales chiar și un nume pentru operațiune. Dar, după cum puteți vedea singuri, putem trăi cu asta”, a spus Zelensky.

Într-un interviu, președintele Ucrainei a amintit că au fost făcute tentative la viața lui de atâtea ori încât a pierdut socoteala. Cea mai memorabilă, potrivit lui Zelensky, a fost prima încercare de a-l ucide, pe care serviciile speciale ruse au făcut-o în primele zile ale invaziei pe scară largă a Ucrainei. Alte tentative de asasinat nu au mai fost percepute atât de puternic, a spus Zelensky, comparând ceea ce se întâmplă cu atitudinea față de Covid.

Jurnalistul Sun Jerome Starkey l-a întrebat pe președintele ucrainean dacă va profita de ocazie pentru a-l ucide pe Vladimir Putin. Zelensky a dat un răspuns evaziv. „Acesta este un război”, a spus el, „și Ucraina are tot dreptul să ne apere pământul”.

Online.ua a scris despre Operațiunea Maidan-3 pe 13 noiembrie, citând surse din forțele de securitate ucrainene care susțin că campania de informare a serviciilor speciale ruse este planificată pentru noiembrie-decembrie 2023. La câteva zile după publicare, Vladimir Zelensky a vorbit despre „Maidan-3” într-un interviu acordat Bloomberg, fără a dezvălui detalii.

#Zelensky #Rusia #Maidan-3

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button