Societate

Ziua Profesorului în Moldova! Ministrul Topală, mesaj de felicitare: „Vă mulțumesc că transmiteți lumina vie a valorilor”

Cu prilejul Zilei Profesorului, care se sărbătorește anual în 5 octombrie, în Republica Moldova, ministrul Educației și Cercetării a venit cu un mesaj de felicitare pentru toate cadrele didactice din țară. Anatolie Topală și-a arătat profundul respect și admirația față de profesorii, care ani la rând lucrează în acest sistem și își dedică timpul și dragostea pentru a fructifica adevăratele valori ale culturii naționale, transmite sursa.

„Stimați colegi, Astăzi, 5 octombrie, sărbătorim cu toții Profesorul – semănător de cunoștințe și adevăr, arhitect al sufletelor și sculptor al caracterelor copiilor noștri. Cu acest prilej, vă mulțumesc pentru dragostea, profesionalismul și devotamentul cu care transmiteți cunoștințele Dumneavoastră, atât de importante și necesare pentru educația și formarea armonioasă a tinerei generații”, a scris ministrul într-un comunicat.

Mottoul Zilei Internaționale a Profesorului 2022, stabilit de UNESCO, este „Transformarea educației începe cu profesorii”. Acesta subliniază rolul important al cadrelor didactice în crearea peste tot în lume a unor sisteme educaționale complexe și reziliente. În același timp, presupune și asigurarea de condiții decente de muncă pentru profesori, garantarea accesului la oportunitățile de dezvoltare profesională, dar în mod special și recunoașterea rolului social al profesorului de promotor principal al progresului și schimbărilor pozitive în societate.

„Dragi colegi, vă mulțumesc că păstrați și transmiteți lumina vie a valorilor general-umane și naționale. Conștientizăm că doar cu Dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate și doar împreună vom reuși să construim un viitor prosper al Republicii Moldova.

Rezistența, deschiderea și implicarea de care ați dat dovadă ori de câte ori a fost nevoie să depășim crizele – pandemică, a refugiaților – sunt calități demne de admirația întregii societăți”, a mai precizat Topală.

Totodată, ministrul Educației îndeamnă toți profesorii să depună și în continuare eforturile necesare pentru ca performanța, calitatea, creativitatea și meritocrația să constituie temelia sistemului de învățământ din Republica Moldova: „Sincere felicitări şi urări de bine, sănătate și prosperitate!”

#Republica_Moldova #Ziua_Profesorului #Topală

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button