PoliticăRăzboi în Ucraina

Zvonuri despre moartea lui Putin: de ce este important să nu ne gândim la iluzii

Zvonurile despre posibila moarte a dictatorului de la Kremlin au fost recent discutate din ce în ce mai mult nu numai în Ucraina, ci și în multe alte țări. Așteptarea sfârșitului domniei sale prin propria moarte este de înțeles și justificată din punct de vedere moral. În primul rând, Putin va părăsi cu adevărat postul de dictator și uzurpator al puterii doar din cauza propriei sale morți. În al doilea rând, oameni din întreaga lume, inclusiv rușii înșiși, care au părăsit Federația Rusă din mai multe motive, au o licărire de speranță că moartea lui Putin poate rezolva cumva problemele pe care le-a creat. Pentru mulți, posibilitatea unei schimbări de putere în Rusia este considerată un pas către umanizarea acesteia. Cu toate acestea, în primul rând, regimul Putin a făcut prea mult rău pe diferite continente pentru a-și asuma și șterge responsabilitatea pentru acest lucru din partea întregului stat. În al doilea rând, în vârful puterii stau asemănări ale dictatorului de la Kremlin, care, după ce s-a „cerut” pentru „tron” după moartea sa, poate nu este mai bun decât Putin însuși, iar unii sunt chiar mai rele.

Totuși, toate acestea sunt doar speculații. Zvonurile despre moartea lui Putin vin cel mai adesea din surse dubioase și sunt confirmate de personalități în care nu vrei cu adevărat să ai încredere, pentru că imaginea lor vorbește de la sine. În plus, astfel de manipulări pot fi răspândite din birourile FSB pentru a analiza atât societatea din cadrul Federației Ruse, cât și reacția oamenilor din afara granițelor sale.

În ciuda acestor zvonuri, Ucraina și ucrainenii nu ar trebui să-și bazeze planurile și strategiile politice doar pe speranță. Desigur, având în vedere cât de multă durere, durere și moarte au adus ambițiile inadecvate și malefice ale lui Putin, moartea sa nu va schimba apetitul imperial al Rusiei însăși. Istoria este ciclică și tot ce se întâmplă acum s-a mai întâmplat. Este important să lupți în continuare și să rămâi obiectiv, fără a face predicții care ar putea să nu fie exacte.

În același timp, este important să ne amintim că Putin nu merită o moarte liniștită în culmea puterii și a respectului postum. Acțiunile și deciziile sale sunt cunoscute în întreaga lume și au dus la suferință și un număr mare de decese. Prin urmare, dacă credeți în ceva, este în declanșarea rapidă a răspunderii penale internaționale pentru el și în executarea verdictului tribunalului împotriva lui în timpul vieții sale. În cele din urmă, corectitudinea și justiția trebuie să fie valori importante pentru toate țările și cetățenii.

#Putin #Rusia #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button