Economie

440 de tone de grâu alimentar vor fi achiziționate pentru suplinirea rezervei de stat

Agenția Rezerve Materiale va achiziționa 440 de tone de grâu alimentar. Sursă.

Agenția Rezerve Materiale urmează să procure 440 de tone de grâu alimentar. Pentru a realiza Planul de achiziții publice al Agenției pentru anul 2021, instituția a anunțat licitație publică.

Într-un răspuns pentru IPN, Agenția Rezerve Materiale precizează că anunțul de participare pentru licitația publică privind achiziționarea celor 440 de tone de grâu a fost publicat pe 22 noiembrie. La licitația propriu-zisă nu a fost depusă vreo ofertă. Prin urmare, autoritatea contractantă a anulat procedura de atribuire a contractului de achiziții și a inițiat procedura de achiziție repetată, pe 24 noiembrie.

Dat fiind faptul că anul de gestiune este la etapa de finalizare, achiziția de 440 de tone de grâu reprezintă unica achiziție în anul curent, se spune în răspunsul Agenției Rezerve Materiale.

În ceea ce privește informația cu privire la cantitatea de grâu stocată în Rezerva de stat, potrivit legislației, volumul rezervelor materiale reprezintă informație atribuită la secret de stat.

Agenția Rezerve Materiale este în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Instituția este responsabilă de implementarea politicii statului în domeniul rezervelor materiale de stat și de mobilizare. Una din atribuțiile sale este asigurarea îndeplinirii sarcinilor de acumulare, împrospătare și înlocuire a bunurilor materiale din rezervele statului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button