Război în Ucraina

Locuitorii din Tulcea, avertizați că pe teritoriul județului pot cădea bucăți de drone

Locuitorii din Tulcea au fost anunțați, prin RO-Alert, că bucăți de drone ar putea cădea pe teritoriul județului. Alerta a fost emisă în 17 localități din zona de nord a județului pe 23 august, la ora 01:00. S-a întâmplat după ce Ministerul român al Apărării a identificat drone care se apropiau de teritoriul țării. 

Locuitorii au primit mesaje cu privire la o „alertă extremă”. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min”, au fost informați locuitorii din Tulcea.

News.ro scrie că structurile din apărare au identificat drone care se apropiau de teritoriul țării.

„În cursul nopţii trecute, la ora 01:00, a fost emis un mesaj RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea prin care populaţia a fost informată ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional. Acest mesaj a fost emis după ce structurile cu rol de apărare din cadrul MApN (nota red. Ministerul Apărării al României) au identificat drone care se apropiau de teritoriul naţional”, a anunțat în dimineața zilei de 23 august Inspectoratul român pentru Situații de Urgență.

Localităţile din judeţul Tulcea în care a fost emis mesajul ro-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Alarma aeriană a încetat la ora 01:43.

Inspectoratul român pentru Situații de Urgență a precizat că mesajele RO-Alert au rolul de informare a cetăţenilor privind măsurile pe care le poate lua pentru siguranţa lor.

#alertă #drone #Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button