Societate

Chișinău: copaci prăbușiți și mașini avariate. Consecințele vântului puternic și atenționarea autorităților

Mai mulți copaci din Chișinău s-au prăbușit. S-a întâmplat în seara zilei de 28 august. Potrivit întreprinderii „Spații Verzi”, arborii aveau sistemul radicular la suprafață și au fost doborâți de vântul puternic. Întreprinderea a publicat mai multe imagini, cu arbori doborâți și crengi care au căzut peste mașini. Angajații de la „Spații Verzi” au atenționat că în cazul unor noi rafale de vânt „pot să apară alte căderi de arbori și ramuri”. 

Întreprinderea municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a raportat că, în urma rafalelor de vânt din seara zilei de 28 august, mai mulți arbori cu sistemul radicular la suprafață au fost doborâți. „De asemenea, au fost înregistrate căderi de ramuri și crengi”, au comunicat reprezentanții întreprinderii.

Se menționează că echipele de serviciu ale întreprinderii au intervenit în aceste locații.

În același timp, întreprinderea a atenționat că „în urma ploii torențiale coronamentul arborilor se va îngreuna iar la rafale de vânt pot să apară alte căderi de arbori și ramuri”. „Solicităm locuitorilor și oaspeților capitalei, atenție și prudență la deplasarea în apropierea arborilor. La fel, îndemnăm conducătorii auto să își parcheze automobilele doar în locurile special amenajate”, se arată în mesajul întreprinderii.

Menționăm, pe 29 august – până la ora 21:00, localitățile din centrul și sudul Republicii Moldova se vor afla sub cod galben de instabilitate atmosferică. Sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice, averse puternice și intensificări ale vântului.

#Chișinău #copaci #vânt

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button