Război în Ucraina

Șeful spionajului militar ucrainean: Telegram, o amenințare pentru noi

Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), a declarat că aplicația de mesagerie Telegram, foarte populară atât în Ucraina, cât și în Rusia, reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a Ucrainei.

Budanov a explicat că este mai complicat din punct de vedere tehnic să blochezi Telegram, comparativ cu alte platforme sociale ruse precum Odnoklassniki și Vkontakte, deși acest lucru este posibil, transmite sursa.

„Telegram este dăunător. Niciodată nu mi-a fost teamă să spun acest lucru. Este o amenințare la adresa securității noastre naționale. Spun acest lucru absolut deschis și am documentat acest lucru. Potrivit cercetărilor noastre, Telegram este principala sursă de informații în societate. A depășit toate celelalte canale”, a declarat Budanov într-o discuție la un post de radio.

El a propus „oficializarea” tuturor canalelor de pe Telegram: „Dacă doriți să difuzați știri, vă rog să vă înregistrați, astfel încât toată lumea să știe dacă este un canal al unui cetățean rus sau ucrainean, și astfel acesta va avea responsabilitate”, a explicat șeful GUR.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost recent arestat în Franța din cauza lipsei moderării conținutului pe platformă și a criptării, care a permis comiterea unor infracțiuni grave.

Spre deosebire de Telegram, Budanov consideră platforma X (fostul Twitter), deținută de Elon Musk, drept inofensivă. Elon Musk a ajutat Ucraina furnizându-i acces la internet prin rețeaua Starlink de la începutul războiului, deși colaborarea cu Kievul a avut unele dificultăți. De asemenea, Musk a avut poziții controversate legate de Rusia și războiul său de agresiune din Ucraina.

Ukrainskaia Pravda menționează că CIA interzice analiștilor săi să utilizeze Telegram pe calculatoarele de serviciu, în timp ce Moscova se bazează foarte mult pe această platformă pentru comunicarea oficială.

#Ucraina #Telegram #razboi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button