PoliticăRăzboi în Ucraina

Ministerul de Externe rus avertizează Chișinăul „să nu repete experiența tristă a Kievului” prin apropierea de NATO

Intensificarea cooperării dintre Moldova și NATO subminează securitatea R. Moldova, a declarat pentru RIA Novosti viceministrul rus de externe Mihail Galuzin. Diplomatul a avertizat Chișinăul „să nu repete experiența tristă a Kievului” în acest sens, notează Ria Novosti.

“Intensificarea cooperării dintre Chișinău și țările NATO în sfera militară și tehnico-militară este un factor care subminează într-o măsură mare securitatea R. Moldova. După cum arată experiența, pomparea nesăbuită a unei țări cu arme occidentale sau desfășurarea de Contingente NATO pe teritoriul său nu îi adaugă deloc securitatea și suveranitatea, ci, dimpotrivă, o apropie de o catastrofă”.

Reprezentantul ministerului rus de Externe a condamnat „pomparea Moldovei cu arme occidentale” și a cerut Chișinăului „să nu repete experiența tristă a Kievului”.

Am încercat să obținem o reacție din partea Ministerului Afacerilor de Externe și Integrării Europene de la Chișinău, care ne-au precizat că vor veni ulterior cu un comentariu.

Anterior, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat că țara se află într-o situație de securitate foarte dificilă, așa că trebuie să-și consolideze potențialul de apărare. Chişinăul mizează pe activarea cooperării militare cu Germania, România şi Franţa.

#Chișinău #Rusia #NATO #avertizare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button