Economie

Guvernul caută alte piețe. Sandu comentează embargoul impus de ruși. Dă de înțeles că interdicția are substrat politic

Produsele din Republica Moldova au nevoie de o piață de desfacere unde este apreciată calitatea și nicidecum altceva. Cu o asemenea reacție a venit șefa statului, Maia Sandu, fiind întrebată de către presa din nordul țării, unde aceasta a efectuat astăzi, 16 august o vizită de lucru despre embargoul impus la mai multe produse agricole moldovenești de către ruși, transmite sursa.

Șefa statului a menționat că, după embargoul instituit de Rusia, Guvernul Republicii Moldova a inițiat discuții cu oficiali din alte țări pentru a pune la dispoziția producătorilor autohtoni noi piețe de desfacere.

„Între timp, Guvernul discută cu alte potențiale piețe și, după cum cunoașteți, în această primăvară am reușit să obținem reguli de acces mai simple pentru producătorii noștri pe piața europeană. Dincolo de piața europeană sunt și alte piețe. Noi trebuie să ne străduim să avem produse de calitate, competitivă după preț și calitate. Dar vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul, nu unde alte criterii definesc deciziile dacă să ne lase să exportăm sau nu”, a spus Sandu.

Amintim că, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse a sistat 15 august „temporar” importul de fructe și legume provenite din aproape toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia, excepție fiind regiunea separatistă transnistreană. Potrivit autorităților fitosanitare din Rusia, starea produselor vegetale din Moldova nu corespund reglementărilor, fiind depistați cinci dăunători de carantină în loturile importate.

#ruși #piețe #Sandu #embargoul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button