Societate

A apărut mașina care atinge 100 km/h în mai puțin de două secunde

În Beijing, constructori auto din toată lumea încearcă să stârnească interesul publicului chinez.

În centrul atenției s-au aflat mașinile cu aspect extravagant, dar și vehicule electrice, transmite sursa.

MG Motor a prezentat un vehicul care aduce a navă spațială. Bolidul-concept poate atinge 100 de km/h în mai puțin de două secunde și are capacitatea de a rula cu peste 400 de km/h. Brandul de sorginte britanică este deținut de o companie de stat din China.

În Beijing a fost prezentat și un vehicul electric cu aspect bizar – care va ajunge pe piață la finalul anului. Când este parcat, scaunele din față se pot întoarce, iar la mijloc apare o măsuță.

Stefan Sielaff, director de creație Zeekr: „Nici nu aș numi-o mașină sau monovolum, ci mai degrabă o capsulă pe roți. Poți întoarce scaunele din față, poți muta bancheta din spate, poți muta măsuța sau poți opta să o scoți cu totul”.

Același constructor chinez se laudă cu un autoturism sport electric, dotat cu un ecran tactil generos, gândit pentru a fi folosit de toți pasagerii. Acest model poate fi deja cumpărat – cu 109.000 de dolari.

Jason Lin, vicepreședinte Zeekr: „Mașinile electrice au un design îndrăzneț. Când mergi la standul mașinilor cu propulsie clasică, pare că te-ai întors cu trei sau chiar cinci ani în urmă”.

Ca să atragă publicul tânăr, producatorul care deține și brandul Volvo și-a dotat cu inteligența artificială noul model-concept de SUV electric.

Constructorul japonez Nissan a fost reprezentat la eveniment de specialiști care au avut o misiune clară – să descopere cum pot fi convinși chinezii să cumpere mașinile electrice ale acestui producător. Si au ajuns la o prima concluzie. Trebuie să investească în tehnologia de la bord.

Makodo Uchida, manager Nissan: „Clienții vor să fie conectați la mașina lor. Vor ca mașina să fie parte din viața lor. Iar acest trend se dezvoltă într-un ritm rapid. Cred că e foarte important pentru noi să vedem cum putem răspunde acestor cerințe”.

Europenii încearcă și ei să țină pasul. BMW a prezentat o noua variantă electrică a modelului i4, destinat chinezilor tineri, fermecați de tehnologie. Din peisaj nu a lipsit nici vehiculul-concept adus în fața publicului de curând.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button