Societate

A fost aprobat Bugetul Consiliului de supraveghere publică a auditului

Cabinetul de miniștri a aprobat ieri, 12 ianuarie, bugetul Instituției Publice Consiliul de supraveghere publică a auditului pentru anul 2022.

Proiectul prevede venituri în sumă de 2,14 milioane lei și cheltuieli în sumă de 3,02 milioane lei, cu un deficit de circa 884.000 lei, transmite sursa.

Potrivit proiectului, veniturile vor fi constituite din plățile și cotizațiile efectuate de auditori, entitățile de audit, cotizațiile efectuate de stagiarii în audit și plățile persoanelor fizice privind admiterea la probele scrise ale examenului pentru obținerea calificării profesionale de auditor. 

Totodată, cheltuielile includ cheltuieli de personal și cheltuielile necesare asigurării activității curente a instituției, inclusiv  pentru achitarea serviciilor de locațiune, servicii IT, pentru procurarea mijloacelor fixe și alte cheltuieli curente.

Consiliul este o instituție publică autonomă, cu statut de persoană juridică, responsabilă pentru supravegherea publică a auditului, dispune de un buget autonom și își desfășoară activitatea în baza principiilor de autogestiune

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button