Societate

A fost pronunțată sentința în cazul tinerei din Comrat care și-a ucis mama cu cruzime

Tânăra de 21 de ani din Comrat care și-a ucis mama cu o deosebită cruzime în luna decembrie a anului 2020 și-a aflat sentința. Judecătoria Comrat a decis că aceasta va fi internată într-un spital de psihiatrie. Sentința a fost pronunțată în data de 29 noiembrie 2021. Sursă.

„Tânăra a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunii de omor, asupra unui membru de familie, săvârșit cu deosebită cruzime. Concomitent, ținând cont de faptul că, expertiza psihiatrică dispusă în privința tinerei a constatat că aceasta a săvârșit infracțiunea, fiind stare de iresponsabilitate, în temeiul prevederilor art.99-100 din Codul penal, instanța de judecată a dispus aplicarea măsurii de constrângere cu caracter medical, sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere riguroasă. În aceste condiții, tânăra a fost internată în Spitalul Clinic de Psihiatrie din capitală”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală.

De asemenea, Procuratura a mai menționat că schimbarea măsurii de constrângere cu caracter medical sau prelungirea termenului de aplicare a ei se face de instanța de judecată, în baza unui control efectuat cel puțin o dată la șase luni.

Amintim că, tragedia a avut loc în dimineața zilei de 11 decembrie 2020, în apartamentul tinerei din Comrat. Trupul femeii de 40 de ani a fost găsit în noaptea de 12 decembrie de poliție, zăcând într-o baltă de sânge, în propria locuință. Victima a fost înjunghiată de multiple ori cu un cuțit, iar totul ar fi pornit de la un conflict.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button