Politică

Absurd la limită: Ilan Șor protestează în fața Procuraturii Generale prin Skype

Susținători și membri ai Partidului ȘOR protestează împotriva guvernării în ziua de duminică, 24 iulie curent, în fața Procuraturii General de pe bulevardul Ștefan cel Mare al capitalei.

Ilan Șor protestează în fața Procuraturii Generale prin Skype: Vom sta până la sfârșitFoto: Realitatea.md
Se întâmplă la o zi de la aplicarea arestului preventiv a deputatei Marina Tauber. Surprinzător sau nu, dar Ilan Șor a intervenit la protest prin skype, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis sâmbătă demersul procurorilor și i-a aplicat 30 de zile de arest preventiv deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber”, care este acuzată că a acceptat cu bună știință finanțarea Partidului „Șor” din partea unui grup criminal organizat, dar și pentru faptul că a falsificat raportul privind gestiunea financiară a Partidului „Șor” pentru semestrul I al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

A doua zi a fost organizat un protest în fața Procuraturii Generale, iar Ilan Șor a intervenit pe la ora 16:40.

A solicitat demisia președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și depunerea mandatelor deputaților din majoritatea parlamentară deținută de PAS. În plus, a întrebat oamenii adunați dacă promit să stea până la sfârșitul protestului.

„„Vom sta până la sfârșit”, a exclamat Ilan Șor.

Amintim că, în luna decembrie 2021, când i-a fost ridicată repetat imunitatea parlamentară în plen, lui Ilan Șor la solicitarea actualului procuror general interimar, Dumitru Robu, acesta s-a arătat convins că, autoritățile israeliene îl va extrăda pe Șor. Lui Ilan Șor i-a mai fost retrasă imunitatea în anul 2019, când era deputat în Parlamentul de Legislatura a X-a.

Acesta a fugit în acel an din țară și se presupune că se află în Israel. Cel puțin a fost filmat pe data de 9 ianuarie la mall-ul Yr Yamim din Netanya, Israel. El era însoțit de pază de corp și a plecat de acolo aparent cu un automobil de marca BMW în culoare albă. Video-ul a fost realizat de un concetățean.

#Șor #protest #PG

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button