Societate

Acces restricționat în Aeroportul Chișinău: Cine va putea intra în aerogară, din 1 mai

Restricții de intrare în Aeroportul Chișinău. Din 1 mai, acces în aerogară vor avea doar cetățenii cu bilete de îmbarcare în avion, personalul care exercită atribuții de serviciu și membrii de echipaje ale aeronavelor. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Gălușcă, în cadrul unei conferințe de presă, scrie sursa.

„Începând cu data de 1 mai, noi schimbăm puțin regulile de acces în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău”, a spus acesta.

Astfel, celelalte persoane care vor veni să întâlnească sau să petreacă călătorii vor fi nevoiți să-i aștepta în afara aerogării.

Potrivit lui Ruslan Gălușcă, măsura este luată în vederea securizării securității aeronautice și „pentru a evita diferite situații neplăcute care pot fi declanșate în cadrul aeroportului”.

Recent, administrația Aeroportului Chișinău a recomandat pasagerilor să ajungă la aerogară cu cel puțin 3 ore înainte de zbor pentru a se asigura că reușesc să parcurgă toate procedurile necesare înainte de călătorie. Datorită trecerii Aeroportului Chișinău la programul de vară, care este unul aglomerat, și pentru a evita formarea cozilor și întârzierile, călătorii sunt rugați să respecte timpul minim de prezentare la rută. De asemenea, procedurile de control la frontieră și înregistrare a pasagerilor au fost revizuite pentru a asigura o securitate sporită, ceea ce poate duce la anumite întârzieri.+

Menționăm că în ultima perioadă au fost înregistrate trei alerte cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Toate s-au adeverit a fi false, iar pe cazuri au fost inițiate cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorismInfracțiunea se pedepsește cu amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

#aeroport #bombe #restricții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button