Societate

Elevii de la „Liviu Deleanu” au revenit în bănci, la două săptămâni după incendiu. Sălile de clasă au fost reparate

Elevii Liceului „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani, unde pe 5 aprilie a avut loc un incendiu, au revenit astăzi în sălile de clasă. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al DGETS, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 22 aprilie, conform sursei

Potrivit lui Pavaloi, spațiile afectate au fost reparate, igienizate, aerisite și s-a intervenit asupra cablajelor deteriorate:

„În două săptămâni au fost efectuate măsuri pentru a ne asigura că elevii vor reveni în condiții sigure. Au fost aerisite toate încăperile, a fost restabilit cablajul deteriorat, au fost curățiți pereții, au fost executate lucrări de vopsire și igienizare a spațiilor afectate”.

De asemenea, astăzi a fost blocat accesul în încăperile administrative unde a izbucnit incendiul, pentru reparație capitală.

Pavaloi a mai menționat că elevii vor primi mâncare la pachet o perioadă.

Amintim că pe 5 aprilie, un incendiu a izbucnit la Liceul „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani. Toți profesorii și circa 1900 de copii au fost evacuați de urgență. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Conform IGSU, focul a cuprins demisolul instituției de învățământ, iar 10 echipaje de pompieri au fost antrenate în lichidarea arderii. Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului este încălcarea regulilor de securitate antiincendiară în timpul efectuării unor lucrări de sudură electrică. După incendiu, elevii au studiat în regim online. Anterior, municipalitatea declar că ar fi nevoie de circa 1.000.000 de lei pentru reparația liceului. 

#liceu #incendiu #restaurare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button