Război în Ucraina

Activiștii pentru drepturile omului au spus că, în regiunea Kaluga, străinii care doresc să obțină cetățenia rusă trebuie să încheie mai întâi un contract cu Ministerul Apărării

În regiunea Kaluga, străinii care decid să obțină cetățenia rusă sunt refuzați să accepte documente, cerând ca mai întâi să încheie un contract pentru serviciul militar, a declarat activista pentru drepturile omului Tatyana Kotlyar pentru 7×7 Horizontal Russia, transmite sursa.

Kotlyar a spus că sunt cunoscute cinci astfel de cazuri, dar judecând după poveștile străinilor înșiși și ale rudelor lor, mult mai mulți oameni s-au confruntat cu o astfel de situație în regiunea Kaluga. Activistul pentru drepturile omului a trimis o plângere Ombudsmanului din regiune, dar nu a primit răspuns.

Unul dintre locuitorii din Tadjikistan a spus că, atunci când solicita cetățenia, i se cere să furnizeze un certificat de la biroul de înregistrare și înrolare militară cu privire la încheierea unui contract pentru serviciul militar. Interlocutorul publicației susține că era pregătit să încheie un contract de serviciu militar, dar a fost refuzat în biroul de înregistrare și înrolare militară din cauza a cinci copii minori. Documentele pentru cetățenie fără certificat încă nu au fost acceptate de la el. Un alt migrant din Tadjikistan, scrie 7×7, nu a fost angajat în baza unui contract din motive de sănătate. De asemenea, nu a primit certificat și nu a putut depune documente.

Un rezident al Uzbekistanului a mai spus publicației despre cerința unui certificat de încheiere a unui contract cu Ministerul Apărării atunci când solicită cetățenia.

M-am așezat acolo din disperare, pentru că auzisem deja despre asta de la compatrioții mei din grupul [chat] de relocare. Le-am spus că numai cetățenii Federației Ruse pot semna acest lucru. Intre timp suntem straini, nu au dreptul sa trimita cu forta la contract. Totul este verbal, nu se oferă nicio explicație. În plus, ei vorbesc la fel de grosolan ca și cu prizonierii, strigând adesea.

Potrivit acestuia, în regiunea Kaluga, dificultățile legate de solicitarea cetățeniei ruse au început în aprilie. Acum toți bărbații care solicită cetățenia, potrivit lui, sunt trimiși la biroul militar de înregistrare și înrolare, iar documentele de la femei sunt acceptate cu calm.

La sfârșitul lunii septembrie 2022, Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea simplificată a cetățeniei străinilor care au încheiat un contract de serviciu militar în forțele armate ale Federației Ruse. Potrivit decretului, pentru a obține cetățenia în mod simplificat, un străin trebuie să încheie un contract pe o perioadă de cel puțin un an și să participe la ostilități timp de cel puțin șase luni.

La mijlocul lunii august 2023, poliția a efectuat un raid de două zile în sudul Sankt-Petersburgului, după care a adus peste 100 de migranți cu cetățenie rusă la biroul de înrolare militară pentru, după cum a relatat, înregistrarea militară.

Experții ruși occidentali și independenți au afirmat în repetate rânduri că autoritățile ruse nu doresc să anunțe un nou val de mobilizare, temându-se de nemulțumiri față de locuitorii Rusiei și încearcă să asigure reaprovizionarea trupelor în detrimentul celor care au semnat un contract cu Ministerul Apărării.

#Ministerul_Apărării #mobilizare #înregistrări_militare #străini #cetățenia_rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button