Analize și opinii

Agresorul continuă mobilizarea în rândul populației sale

În loc să oprească agresiunea militară criminală împotriva Ucrainei și să-și salveze populația de la moarte și de la o nouă criză economică, Putin decide să se angajeze în continuare în autodistrugerea propriilor cetățeni. Recent, au existat sugestii că un nou val de mobilizare se pregătește în Rusia. Agresorul mai poate mobiliza sute de mii de ruși, deoarece singura resursă pe care o are Federația Rusă în acest război și o controlează complet sunt cetățenii Rusiei.

În același timp, Kremlinul continuă să evite subiectul pierderilor în armata sa. Această întrebare înspăimântă atât de mult conducerea criminală militaro-politică a Rusiei, încât Rusia preferă să compare mormintele propriilor sale armate cu pământul, așa cum a fost cazul recent cu cimitirul militanților teroristului PMC Wagner.

Agresorul își extinde mobilizarea ilegală în teritoriile ucrainene ocupate, inclusiv în Crimeea. De exemplu, în Evpatoria, chiar lângă plaja orașului a fost instalat un fel de „stație de recrutare”. Desigur, în scopurile sale criminale, în primul rând, Rusia caută să distrugă cât mai mult posibil din populația Ucrainei, asupra căreia deține temporar putere ilegală în regiunile ocupate.

Între timp, agresorul anulează treptat exerciții militare majore. De exemplu, exercițiile mediatizate „Vest-2023” nu vor avea loc. Potrivit informațiilor britanice, acest lucru se datorează tocmai numărului mare de pierderi, lipsei personalului militar profesionist, precum și echipamentelor. Cu toate acestea, Kremlinul nu își va recunoaște public eșecurile, continuând să se angajeze în „PR” fără sens ale forțelor sale armate deja destul de „bătute”.

Am spus deja că strategia „carnei” pentru Rusia este un exemplu primordial al indiferenței conducerii militaro-politice a acestei țări față de propriii cetățeni. Astfel de tactici nu fac altceva decât să înrăutățească o situație deja dificilă. În ciuda faptului evident că Rusia are o populație mai mare decât Ucraina, Kremlinul nu își poate permite să anunțe o mobilizare totală, așa cum au cerut recent un număr de oficiali marginali din Duma de Stat. Războiul nu este doar mobilizarea cetățenilor pe front. Ea necesită resurse mari pentru mașina militaro-industrială a țării, pentru menținerea stabilității economiei, a vieții sociale și pentru promovarea intereselor acesteia pe arena internațională. Întrucât ultimele trei puncte nu mai sunt relevante pentru Rusia, datorită sancțiunilor și populiștilor din ministerul economiei, Kremlinul încearcă să se concentreze asupra industriei militare. Cu toate acestea, în Rusia este la un nivel foarte departe de modelul nord-atlantic. Un transportator de cutii sovietice învechite, pe care Putin le numește vehicule și tancuri de luptă pentru infanterie, nu este capabil să ofere Federației Ruse nicio aparență de „victorie”.

Agresorul a pierdut de mult războiul și este acum angajat în distrugerea imorală a populației Ucrainei, precum și în macinarea propriilor cetățeni pe front. Aventura lui Putin nu a avut sens de la bun început, dar Kremlinul pare să fi început să-și dea seama de consecințele abia acum.

#mobilizare #Putin #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button