Economie

Air Moldova datorează agențiilor de călătorii o sumă enormă

Zece dintre cele mai mari agenții de călătorii din Republica Moldova se vor întruni marți, la ora 14:00, într-o conferință de presă, unde se vor adresa autorităților ca să întreprindă măsuri în legătură cu datoriile pe care le are „Air Moldova” față de agențiile de călătorii, în urma anulării zborurilor din ultimele luni, se arată într-o notă informativă.

Agențiile rămân datoare față de clienți care așteaptă rambursarea banilor, însă acestea nu pot face nimic altceva decât să aștepte restituirea resurselor financiare din partea „Air Moldova”, se precizează în comunicat, transmite Știri.md.

În urma solicitărilor de rambursare, „Air Moldova” nu a reacționat în niciun fel. 

Datoria companiei aeriene față de agenții se ridică la suma de 20 de milioane de lei.

Amintim că Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmăririi penale de învinuire a directorului general și vicedirectorului companiei „Air Moldova”. Astfel, cei doi au fost trimiși în judecată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

De asemenea, compania aeriană Air Moldova a prelungit sistarea zborurilor până la data de 16 iunie 2023. 

Știri.md reamintește că pe 3 mai Air Moldova a comunicat despre faptul că toate zborurile sunt sistate în perioada 2 mai 2023 până la data de 15 mai 2023.

În acest context, premierul Dorin Recean și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija au declarat că falimentul Air Moldova este cauzat de proasta administrare a companiei. 

La rândul său, compania a rugat autoritățile să nu se implice în domeniile în care competențele și cunoștințele lor sunt restrânse și că Air Moldova nu a declarat despre faliment, iar declarațiile oficialilor sunt iresponsabile.

În contextul sistărilor zborurilor, premierul Dorin Recean a anunțat că cursele anulate de Air Moldova vor fi preluate de companii străine până în luna iunie. „Către iulie, trebuie să ajungem să avem acoperite toate cursele necesare cetățenilor noștri”, a precizat Recean.

#Air_Moldova #datorii #Recean

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button