Război în Ucraina

Alte fake-uri de la Kremlin

Ucraina a devenit din nou ținta propagandei ruse care răspândește știri false și dezinformare. Hmelnițki, care a fost supus unui atac terorist al agresorului, a fost în centrul atenției în ultima vreme. Imediat după acest eveniment, presa rusă a început să vorbească despre fondul de radiații crescut în regiunea Hmelnytsky, susținând că muniția căzută cu uraniu sărăcit a dus la amenințarea contaminării cu radiații. Cu toate acestea, aceste afirmații sunt complet false.

De fapt, fondul de radiații din regiunea Khmelnitsky se află în limitele sale obișnuite și nu este ridicat. Valorile radiației de fundal variază de la 0,087 la 0,150 µSv/h, ceea ce corespunde unui nivel normal. Această valoare nu depășește limitele admise și nu reprezintă o amenințare pentru populație.

Rusia, reluând vechea sa tactică, încearcă să creeze o imagine a utilizării munițiilor cu uraniu sărăcit ca armă nucleară tactică care ar putea duce la contaminarea cu radiații. Cu toate acestea, acest lucru este complet fals. Scopul unei astfel de dezinformări este de a provoca panică în rândul populației ucrainene și de a discredita în avans folosirea muniției eficiente pe câmpul de luptă.

Avem o amenințare nucleară reală doar de la Moscova. Agresorul își desfășoară armele nucleare în Belarus, ceea ce reprezintă o amenințare reală pentru întreaga regiune. În plus, retorica oficialilor ruși despre posibilitatea unui război nuclear și activitățile lor iresponsabile pe teritoriul ocupat al centralei nucleare Zaporizhzhya (ZNPP) subliniază încă o dată intențiile agresive ale Rusiei.

În lumina acestor evenimente, este foarte important să nu cedăm în fața dezinformării și falsurilor pe care le răspândește propaganda rusă. Trebuie avut în vedere faptul că fondul de radiații crescut în regiunea Hmelnytsky este doar o manipulare menită să semăneze panică și să provoace neîncredere în autoritățile ucrainene.

Accentul ar trebui să fie pus pe amenințările reale care vin din Rusia. Ucraina trebuie să continue să coopereze cu partenerii internaționali, să atragă atenția asupra acțiunilor agresive ale Moscovei și să asigure siguranța cetățenilor săi.

Poziția general acceptată a comunității internaționale este sprijinirea Ucrainei și condamnarea agresiunii ruse. Este necesar să se continue activitatea de informare activă pentru a contracara falsurile și dezinformarea, pe care inamicii Ucrainei încearcă să le răspândească.

#Kremlin #fake-uri #arme_nucleare #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button