Război în Ucraina

„Am fost aruncați ca o bucată de carne pentru a fi ruptă în bucăți de inamic”. Mobilizat din Serpuhov a înregistrat un mesaj video

Mobilizați de la Serpuhov, lângă Moscova, au înregistrat un mesaj video în care au spus că au fost trimiși în prima linie, lângă satul Makeevka din regiunea Lugansk, fără antrenament și echipamentul necesar, iar în timpul retragerii au fost trase asupra lor de propriile trupe, transmite sursa.

Acum militarii se află în satul Baranikovka din regiunea Luhansk. Potrivit acestora, nu au nicio comandă și nu știu ce să facă în continuare. Videoclipul a fost publicat de canalul de telegram «ВЧК-ОГПУ».

„Am fost aduși în această clădire. Nu există curent electric, ferestre, frig, foame. Și din nou, suntem în întuneric despre ce se va întâmpla în continuare. Comandamentul ne-a refuzat. Noi înșine încercăm să ne rătăcim într-o companie și să ne comandăm. Am fost abandonați, am fost aruncați, ca o bucată de carne, să fim sfâșiați de inamic”, au spus militarii.

Potrivit acestora, înainte de a fi trimiși în prima linie, li s-au oferit „armură airsoft” și căști, care „s-au crăpat în jumătate dintr-o lovitură”. Din poziții li s-a spus să plece pe jos.

Mobilizații au declarat că vor rămâne în Ucraina doar cu condiția ca comandamentul să îndeplinească promisiunile făcute anterior, și anume să-i trimită să slujească într-o „unitate normală” în eșalonul trei de apărare. În caz contrar, militarii spun că se vor întoarce în Rusia, unde vor rezolva ce s-a întâmplat „la niveluri superioare”. Totodată, ei au adăugat că „nimeni nu refuză să lupte”.

După începerea mobilizării în Rusia, există rapoarte masive că personalul militar este trimis pe front fără pregătirea și echipamentul necesar, iar comandanții îi lasă pe linia frontului. În toamnă, în Rusia a apărut o mișcare publică numită Consiliul Mamelor și Soțiilor, care urmărește întoarcerea mobilizaților și recruților de pe front. Participanții săi pe 22 noiembrie au cerut o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

#mobilizare #Serpuhov #condiții #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button