Război în Ucraina

Gavrilița a mers la Bucea și Irpin: „Cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor”

Premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită de lucru la Kiev. Prim-ministra a mai vizitat și orașele Bucea și Irpin. Aceasta a rămas uimită de ce a surprins, precizând că „nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc”. Împreună cu Gavrilița, în Ucraina se află și ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, transmite sursa.

„Mă aflu, astăzi, într-o vizită de lucru la Kiev. Am vizitat orașele Bucea și Irpin. Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor. Nicio fotografie, nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc”, a scris Gavrilița pe Facebook.

Prim-ministra a reiterat faptul că condamnă cu tărie, repetat, ororile produse de armata rusă și a exprimat susținerea plenară pentru continuarea anchetării crimelor de război de pe teritoriul statului vecin: „Fiecare cetățean ucrainean, mai ales copiii și femeile, supuse brutalităților și tratamentelor inumane, merită să li se facă dreptate în instanțele penale internaționale”.

Natalia Gavrilița a precizat că țara noastră va susține Ucraina și de acum încolo, cu tot ce se poate. Premiera mai urmează să aibă o întrevedere cu omologul Denis Șmihal și alți membri din Guvernul Ucrainei: „Avem stabilite discuții pe numeroase subiecte, inclusiv ce țin de energie, transport, educație și statutul de țară candidat dobândit de Ucraina și Republica Moldova în vara acestui an”.

#Gavrilița #Bucea #Irpin #vizită_în_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button