Război în Ucraina

Ambasadorul rus Oleg Vasnețov, convocat la MAEIE a doua oară în această săptămână

În urma declarațiilor făcute de generalul rus Rustam Minnekaev care a menționat că prin controlul asupra sudului Ucrainei trupele ruse vor avea o „altă ieșire către Transnistria”, regiunea separatistă a Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, deja a doua oară în această săptămână, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus.

„MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional. Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă”, precizează diplomația de la Chișinău, transmite sursa.

Amintim că, comandantul adjunct al Districtului Militar Central (CVO), Rustam Minnekaev, a declarat că sarcina armatei ruse în cadrul celei de-a doua etape a războiului împotriva Ucrainei este să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei. Generalul rus a menționat că prin controlul asupra sudului Ucrainei trupele ruse vor avea o „altă ieșire către Transnistria”, regiunea separatistă a Republicii Moldova, citat de TASS.

Totodată, acesta a subliniat că dacă Rusia va controla sudul Ucrainei, va avea o altă ieșire către regiunea transnistreană unde, spune el, „există fapte de oprimare a populației de limbă rusă”.

De menționat că, Oleg Vasnețov a mai fost convocat de MAEIE în această săptămână după declarațiile făcute de reprezentanta diplomației rusești Maria Zaharova la adresa președintei Maia Sandu.

#Război #Ambasadă #MAEIE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button