Societate

Amenzi de 300 lei per zi pentru proprietarii de apartamente, care vor face lucrări la exteriorul blocului

Proprietarii de apartamente, care vor face lucrări la exteriorul blocului și astfel vor afecta fațada clădirii, ar putea să fie amendați cu până la 300 de lei, pe zi, până la înlăturarea elementelor noi.

Este una dintre prevederile proiectului de lege cu privire la condominiu, elaborat de un grup de deputați și supus acum consultărilor publice, transmite sursa.

Proiectul de lege stabilește că proprietarul apartamentului nu poate începe intervenții sau lucrări la apartamentul său dacă nu notifică în prealabil administratorul asociației despre natura și durata lor planificată.

Proprietarii de apartamente care vor face modificări neautorizate la fațada clădirii sau în alte spații comune vor putea fi amendați pentru fiecare zi până vor înlătura modificarea efectuată.

Astfel, se interzice efectuarea intervențiilor sau lucrărilor la fațadă sau oricare alt element al părților comune ale condominiului, inclusiv la decorul arhitectural al clădirii.

În cazul încălcării acestor reguli, administratorul asociației va stabili proprietarului apartamentului care nu înlătură încălcarea, o penalitate între 50 și 300 de lei pentru fiecare zi cât durează abaterea.

Penalitatea acumulată se va include în factura lunară trimisă proprietarului apartamentului de către asociație.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button