Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Anexarea ILEGALĂ a teritoriilor ucrainene este o altă încercare de a șantaja întreaga lume

În perioada 23-27 septembrie au avut loc așa-numitele „referendumuri” în teritoriile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie ocupate de Rusia. O acțiune care impresionează prin nivelul de nelegiuire și fărădelege care apar în același moment în care intră ocupanții ruși.

Dovada ilegalității unei astfel de „voințe” este mai mult decât suficientă. Aceasta include votul forțat sub amenințarea armei chiar în mijlocul străzii și pedeapsa imediată pentru răspunsul „greșit”, iar, din păcate, lista tuturor acțiunilor criminale ale ocupanților ruși în timpul „referendumului” poate fi continuată pentru o perioadă foarte lungă de timp. perioadă lungă de timp.

Pentru a da măcar o aparență de legitimitate tuturor acestor acțiuni, Curtea Constituțională a Federației Ruse a recunoscut anexarea ilegală a teritoriilor a patru regiuni. Cu toate acestea, acest proces a fost pregătit în grabă, deoarece, în comparație cu procesul de anexare a Crimeei în 2014, nu a existat o astfel de grabă.

În plus, recunoașterea anexării de către instanță a contrazis și legile ruse, potrivit cărora judecătorul trebuie să fie imparțial și să nu fie interesat de cauză. În același timp, șeful Curții Constituționale a Federației Ruse, Valery Zorkin, foarte emoționat și în spiritul poveștilor propagandistice, a descris procesul accelerat de „aderare”: „Nu ne-am putut abține să nu luăm în considerare că viața oamenilor au fost supuși unei amenințări catastrofale”.

Evident, o astfel de grabă se datorează succeselor Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Harkov, deoarece separatiștii și stăpânii lor de la Kremlin de mult nu au putut decide ce statut vor acorda teritoriilor ocupate și, de fapt, unde se termină frontierele regiunilor anexate ilegal. La urma urmei, sub controlul Ucrainei rămâne parte a regiunii Zaporojie, inclusiv a centrului regional, precum și părți din regiunile Herson, Donețk și Lugansk. Și ofensiva trupelor ucrainene asupra lor continuă, în special, după „referendumul”, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat o parte din regiunile Lugansk și Herson.

Separațiștii din republicile bananiere ale „LDNR” în acest caz acționează ca propagandiști marionete, declarând confiscarea în continuare a teritoriilor pentru a asigura „pacea” în așezările ocupate anterior. De fapt, terenul este acum pregătit pentru a explica pretențiile părților din regiunea Zaporojie și ale altor regiuni care au rămas sub controlul Ucrainei. Pentru a face acest lucru, Rusia organizează provocări, în special, cu bombardarea recentă a unui convoi umanitar la Zaporojie, pentru a acuza Ucraina de tratamentul brutal asupra propriilor cetățeni.

Încercările de anexare a teritoriilor aparținând Ucrainei și orice documente care mărturisesc acest lucru sunt o ficțiune care se presupune că îi dă lui Putin motive pentru șantaj nuclear. Declarând în mod repetat „folosirea tuturor mijloacelor posibile pentru a proteja teritoriile Federației Ruse” și „însușirea” teritoriilor ocupate Rusiei, Putin face aluzie deschis la folosirea armelor nucleare, încercând să intimideze atât Ucraina, cât și întreaga lume cu asta. Ascunzându-se cinic în spatele obiectivului de a proteja populația locală.

Dar atât Putin, cât și șefii guvernelor marionete, sincer, nu-i pasă de populația locală. Majoritatea oamenilor au părăsit teritoriile ocupate, ceea ce confirmă încă o dată că rezultatele „referendumului” reflectă doar ambițiile imperiale ale organizatorilor acestuia, deoarece prezența la vot a fost neglijabilă. Cei care au fost nevoiți să rămână sunt nevoiți să supraviețuiască fără curent, apă, gaz și încălzire în casele distruse.

Fără muncă, fără a înțelege cum să cumpărăm bunuri de bază precum alimente sau produse de igienă, ale căror prețuri au devenit exorbitante, cu teama constantă că, pentru orice pas sau cuvânt greșit, trupele de ocupare vor fi conduse sub amenințarea armei la cea mai apropiată cameră de tortură. Poveștile de propagandă despre restaurarea orașelor distruse sunt aceeași iluzie ca și faptul că majoritatea populației dorea să intre în Federația Rusă. La urma urmei, dacă Rusia nu ar fi venit acolo, nu ar fi existat orașe distruse, zeci de mii de oameni nu ar fi fost forțați să fugă din casele lor și nu ar fi existat statistici îngrozitoare ale civililor uciși.

Să cedeze concesiunilor lui Putin, oferindu-i teritoriile ocupate – să facă o înțelegere cu diavolul și să fie de acord că metodele sale sunt corecte. Este la fel cu a admite că tiranii încă mai au greutate în lumea modernă și, de fapt, să-i acorde carte albă pentru o agresiune militară ulterioară împotriva unui stat suveran și, în acest caz, clar nu se va opri la ocuparea Ucrainei, ci se va opri. merge mai departe, adânc în Europa. Este posibil să opriți acest război doar cu forța, iar acesta este scopul comun al întregii lumi civilizate. Acum Rusia este principala amenințare la adresa securității mondiale și, până nu va fi epuizată și distrusă, este prea devreme să vorbim despre calm și stabilitate.

#anexare #război #Ucraina #Ocupanți

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button