EconomieSocietate

ANRE a aprobat astăzi noul tarif la gazul natural: 15,18 lei pentru un metru cub

Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică a aprobat astăzi solicitarea Moldovagaz de scumpire a tarifului la gazele naturale. Astfel, gazul natural a urcat la 15,18 lei pentru un m3. Noile tarife vor fi aplicate din 1 ianuarie, transmite sursa.

Indiferent de decizia care va fi luată de ANRE referitor la solicitarea Moldovagaz, pentru consumatorii casnici, tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați, pentru februarie și martie, nu se va schimba, întrucât majorarea va fi compensată în totalitate de Guvern. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Parlamentul a decis instituirea stării de urgență în energetică pentru 60 de zile. 58 de deputați au votat „pentru” în timp ce 3 – „împotrivă”.

Asta după ce Gazprom a anunțat intenția de sistare a livrării gazelor naturale către R. Moldova, dacă nu va fi achitat integral consumul curent, până la 20 ianuarie.

Situația se repetă lunar, din cauza că MoldovaGaz nu acumulează resurse suficiente pentru a achita avansul către concernul rus.

#ANRE #noul_tarif #gaz_natural #moldovagaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button