EconomieSocietate

ANRE propune spre consultări publice noi tarife pentru energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a venit cu propriile calcule privind tarifele la energia electrică și a publicat proiectele spre consultări publice.

Astfel, conform sursei, pentru Premier Energy agenția propune o majorare până la 1,92 lei, față de 2,78 lei cât a solicitat furnizorul.

Și FEE Nord a solicitat o majorare de la 2,04 lei la 3,06 lei pentru 1 kw. ANRE însă vine cu un tarif de compromis de 2,25 lei.

Proiectele vor fi supuse consultărilor publice, după care vor fi examinate pentru aprobare în ședință publică.

Acum două zile, Furnizarea Energiei Electrice Nord a solicitat majorarea tarifului la curent cu 50%, calcule „efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal, aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRE”.

Pe 10 ianuarie 2022, Premier Energy a depus o cerere la ANRE prin care cere aprobarea noilor prețuri la energie nu mai târziu de 1 februarie. Astfel, tariful ar putea ajunge de la 1,51 lei la 2,78 lei, pentru consumatorii casnici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button