Societate

ANSA a interzis comercializarea pe piaţă a unui lot de medicamente de uz veterinar

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a decis scoaterea de pe piaţă a unui lot de medicamente de uz veterinar, deoarece compoziţia calitativă ale acestuia nu corespundea cerinţelor prevăzute în legea cu privire la medicamente de uz veterinar.

Conform sursei, în contextul implementării Programului de stat de monitorizare a calității medicamentelor de uz veterinar, au fost prelevate oficial probe de către inspectorii ANSA şi au fos trimise către laboratorul pentru a fi supuse testărilor stabilite.

Astfel, în urma testărilor de laborator s-a constatat necorespunderea calităţii, a probei prelevate din lotul de medicament de uz veterinar ,,Brovomast 2D” cu seria nr. 496.

Este vorba despre medicamentul de uz veterinar Brovomast 2D, înregistrat în Registrul de stat al medicamentelor de uz veterinar din 23.10.2019 cu numărul unic de înregistrare 190046.

Agenţia a decis interdicţia de comercializare şi retragerea urgentă a lotului neconform identificat. Prin urmare, a fost retras lotul în număr de 727 ambalaje, cu dispunerea nimicirii inofensive.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează medicii veterinari, persoanele juridice şi fizice, care deţin medicamentul de uz veterinar ,,Brovomast 2D” din seria nr.496, să-l returneze către distribuitorul medicamentului de uz veterinar.

#ANSA #medicament_veterinar #interzis_comercializarea #Brovomast2D

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button