Societate

Anul 2022 a fost declarat „Anul cultural Eugen Doga” în municipiul Chișinău

În scopul promovării și valorificării operei și personalității, consilierii municipali au votat marți, 28 decembrie, o decizie privind declararea anului 2022 – Anul cultural al compozitorului Eugen Doga. Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi ale reprezentanților tuturor fracțiunilor din CMC. Fracțiunea PSRM a votat diferențiat: 10 pentru și 7 abțineri.

Valentina Volontir, șefa Direcției Cultură, raportor asupra proiectului de decizie, a menționat că maestrul Eugen Doga este un adevărat geniu, o personalitate unicat, compozitor, academician, profesor, dirijor, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, Artist al Poporului, Cetățean de onoare al orașului Chișinău, autorul melodiei imnului Chișinăului.

De menționat că, în anul 2022, compozitorul își va sărbători jubileul de 85 de ani.

„Prin faima sa și contribuția adusă țării noastre în lume, artistul Doga este demn de laude și onoruri care putem să le aducem noi, cetățenii municipiului Chișinău”, a specificat șefa Direcției cultură.

În perioada următoare, Direcția Cultură va elabora un plan de acțiuni dedicate celei de-a 85-a aniversări de la nașterea lui Eugen Doga.

Amintim că în luna octombrie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat darea în folosință Direcției Cultură, pentru un termen de 10 ani, a încăperilor din strada Veronica Micle, 5 lit. A, clădire separată, în vederea amplasării Centrului cultural „Eugen Doga”.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button