Război în Ucraina

Anunțuri de recrutare militari pe platformele rusești

Făcând referință la starea de război, Federația Rusă păstrează în taină numărul pierderilor suferite în cadrul luptelor de Ucraina. În același timp, conform datelor serviciilor de informare ucrainene, pierderile rușilor sunt colosale. Acest lucru a fost confirmat indirect și de către Peskov, care a menționat că pierderile suferite în Ucraina sunt considerabile.

În acest context, Kremlinul începe să simtă lipsa de resurse umane militare. Declarația lui Putin despre faptul că în Ucraina luptă doar militari ruși profesioniști nu mai este actuală demult – societatea mondială s-a convins de nenumărate ori că rușii trimit în Ucraina resurse umane fără a le selecta, doar să fie “la număr”.

Rușii recrutează militari pe internet

Recent BBC a găsit în spațiul public anunțuri pe platforme de joburi populare în Rusia, anunțuri prin care sunt recrutați militari. Acest lucru este o dovadă cât se poate de evidentă și obiectivă a faptului că cei peste 400.000 de militari deja recrutați în bază de contract, cel mai curând, nu vor fi suficienți pentru a face față necesităților de forță umană în cadrul luptelor din Ucraina.

Aceste anunțuri par a fi cât se poate de logice și în contextul în care, treptat, rușii se sensibilizează referitor la situația din Ucraina și refuză să meargă să lupte. Pasul de a recruta militari pe internet pare a fi un pas de disperare – probabilitatea de a atrage militari profesioniști prin această modalitate este un mizeră, dar în schimb, pot fi atrași oameni, care vor servi “carne de tun” în cadrul luptelor din Ucraina.

Recrutarea militarilor pe internet în Rusia – risc pentru cetățenii din Moldova

Să nu uităm, destul de mulți moldoveni au avut experiența de a pleca în Rusia la muncă, înainte ca Uniunea Europeană să devină o destinație accesibilă pentru acest lucru. Astfel, există un risc real ca și cetățeni din țara noastră să fie ademeniți prin aceste anunțuri, cu descrieri mai mult formale, decât directe și detaliate.

Acest lucru poate duce la implicarea inconștientă a cetățenilor moldoveni în războiul din Ucraina. Un asemenea scenariu ar fi unul cu adevărat inuman – o bună parte din moldoveni rămân a fi incapabili de a se informa corect și a vedea partea reală a lucrurilor. Din acest motiv, este riscul că anumiți cetățeni moldoveni să se alăture armatei agresoare, fără a înțelege pe deplin ce fac, și cu ce se poate solda o asemenea “angajare”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button