Internaţional

AP OSCE a recunoscut agresiunea împotriva Ucrainei drept genocid și a cerut decolonizarea Rusiei

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), într-o ședință de la București din 29 iunie, a adoptat o rezoluție privind deceniul agresiunii armate rusești împotriva Ucrainei, în care a recunoscut decolonizarea Federației Ruse ca fiind o necesitate. condiție prealabilă pentru stabilirea păcii de durată.

Acest lucru a fost anunțat de un membru al delegației ucrainene la AP OSCE, deputatul poporului Pavel Frolov, scrie „European Pravda”.

În rezoluție, Adunarea Parlamentară a OSCE a recunoscut acțiunile Rusiei în timpul invaziei pe scară largă a Ucrainei drept genocid al poporului ucrainean și a cerut tuturor membrilor Organizației să contribuie la desocuparea Crimeei și a tuturor teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei de către susținând „formula păcii”.

Documentul sprijină, de asemenea, aducerea Rusiei în fața justiției pentru infracțiunea de agresiune, în special prin crearea unui tribunal special și lansarea rapidă a unui mecanism de utilizare a substanțelor roactive congelate în favoarea Ucrainei.

În plus, AP OSCE a sprijinit sancțiunile împotriva gazelor naturale lichefiate rusești și crearea unei coaliții internaționale pentru întoarcerea copiilor ucraineni și a cerut, de asemenea, eliberarea prizonierilor de război, a civililor și a copiilor ucraineni.

„Alegerile prezidențiale din Rusia din 15-17 martie 2024 au fost recunoscute ca fiind frauduloase și cele care au fost folosite de regimul autoritar de la Kremlin pentru a spori ilegalitatea, dictatura, teroarea și subminarea legitimității întregului sistem electoral al Federației Ruse”, scrie. Frolov.

Actuala sesiune de vară a Adunării Parlamentare a OSCE are loc în România în perioada 29 iunie – 3 iulie. Autoritățile române au refuzat să elibereze vize delegațiilor ruse și belaruse, după care s-a vorbit la Moscova despre părăsirea AP OSCE.

Adunarea Parlamentară reunește 57 de state membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

#OSCE #Ucraina #război #genocid

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button