Război în Ucraina

Apărarea aeriană este cheia supraviețuirii ucrainenilor și păstrării securității în Europa

Rusia distruge în mod deliberat infrastructura energetică ucraineană în ajunul iernii. Pe 31 octombrie, trupele ruse au tras din nou în instalațiile energetice ale Ucrainei. Într-o dimineață, au fost trase 55 de rachete balistice și 30 de obuze antiaeriene, distrugând 18 obiecte în 10 regiuni. Forțele de apărare aeriană au doborât cu succes 44 de rachete, dar chiar și o mică parte din acele rachete care au zburat au provocat cea mai mare criză energetică din 24 februarie: numai la Kiev, 350.000 de apartamente au rămas fără electricitate, 270.000 fără alimentare cu apă.

Natura sistematică și intenționată a bombardării infrastructurii critice mărturisește dorința clară a lui Putin de a o distruge în ajunul iernii pentru a-i demoraliza pe ucraineni. Scopul principal al acestor atacuri este de a priva ucrainenii de condiții normale de viață și de a-i obliga să nu trăiască, ci să supraviețuiască. Din conștientizarea neputinței și incapacității sale de a acționa eficient pe front, Putin ordonă să lupte împotriva populației civile, iar mii de teroriști execută acest ordin.

Războiul împotriva populației civile nu este nou, ci mai degrabă o practică tipică rusă. Din punct de vedere istoric, Rusia a fost întotdeauna un stat asimetric slab și subdezvoltat, care a preluat alte popoare prin genocide, foamete, tactici de pământ ars și alte metode lipsite de umanitate. Ucraina abia în secolul al XX-lea a suferit de două foamete, care au fost puse în scenă artificial de Rusia. Acum Putin caută să-i priveze pe ucraineni nu numai de mâncare și căldură, ci și de posibilitatea de a merge la muncă, de a obține o educație și de a-și face doar activitățile zilnice obișnuite.

Fără lumină, apă, căldură și comunicare, oamenii nu își vor putea asigura nevoile de bază și vor fi nevoiți să-și părăsească locuințele. După cum arată practica, bombardarea infrastructurii critice este efectuată în toată țara, ceea ce înseamnă că majoritatea refugiaților vor merge în Europa. Împreună cu dorința de a relua șantajul alimentar, Putin intenționează să supraîncărceze Europa cu un aflux masiv de refugiați. Acesta este unul dintre instrumentele pentru a duce un război hibrid împotriva Occidentului, care pentru Putin este un inamic existențial. Și Rusia are garantat că va continua bombardarea infrastructurii critice ucrainene în viitor.

Prin bombardarea infrastructurii critice, Putin presează și Ucraina să reia negocierile. Probabil că este în disperare pentru că războiul pe care l-a început nu a decurs conform planului și a provocat consecințe catastrofale pentru Rusia. Dar orice versiune a „pacii” în condițiile Federației Ruse înseamnă doar amânarea unui nou, și mai crud, și este posibil ca și mai mult atac la scară largă.

Singura modalitate de a asigura supraviețuirea ucrainenilor este de a oferi suficiente sisteme de apărare aeriană. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât cu succes majoritatea rachetelor pe drum, totuși, unele dintre ele își ating țintele și provoacă distrugeri colosale. Acesta este ceea ce încearcă să realizeze Putin, care nu este capabil să ocupe Ucraina, dar caută să provoace cât mai multe pagube orașelor pașnice cu ajutorul rachetelor în stil sovietic pe care complexul militar- industrial rus le eliberează 24/7.
Și numai oferind Ucrainei mijloacele de a proteja eficient cerul pot fi rupte planurile lui Putin de a duce un „război al infrastructurilor”. Mai multe sisteme de apărare aeriană vor permite Forțelor Armate ale Ucrainei să mențină mai eficient securitatea Ucrainei și, în același timp, securitatea întregii Europe. Trupele ucrainene bine echipate și orașele ucrainene protejate de rachetele rusești sunt cheia securității întregii Europe.

#război #Ucraina #rachete #aer

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button