Societate

APOTA: Rutele regionale și naționale își vor sista activitatea pe 3 zile, în semn de protest

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță un protest de 3 zile.

Astfel, în perioada 7-9 februarie, toate rutele regionale și naționale, își vor sista activitatea în semn de protest, transmite sursa.

Potrivit APOTA, „MIDR nu a reacționat la somația transportatorilor comunicată prin Scrisoarea deschisă din 22 ianuarie 2022, nu a revizuit proiectul de ordin privind aprobarea tarifelor, nu a renunțat la mecanismul ilegal de instituire a unui nou tip de act permisiv- acordul consiliilor locale de majorare a tarifelor, nu a prezentat calculele reale a mărimii tarifului la serviciile de transport, nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară și nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport. Deși MIDR a anunțat că dialogul rămâne calea de găsire a unei soluții agreate de ambele părți, nici o ședință cu transportatorii nu este preconizată”.

Luând în calcul toate cele expuse, transportatorii din toată țara au convenit la sistarea activității în semn de protest „față de acțiunile și inacțiunile ilegale ale MIDR legate de nesoluționarea în condițiile legale a problemei legate de tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară. 

Eschivarea în continuare a MIDR de a se conforma cadrului legal pune în pericol funcționarea transportului de pasageri și creează premize pentru abandonarea rutelor pe o perioadă nedeterminată”.

#APOTA #protest #sista_activitatea #transportatori

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button