Societate

Aproape 8 kg de bijuterii, retrase din comerț: Ce au descoperit inspectorii fiscali

Aproape 8 kilograme de bijuterii, retrase din comerț. În urma unor controale efectuate la 25 de agenți economici care comercializează articole din metale prețioase, inspectorii fiscali au depistat mai multe încălcări, iar articolele neconforme au fost ridicate, transmite sursa.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, controalele s-au desfășurat în perioada decembrie 2023- aprilie 2024, pentru monitorizarea activității contribuabililor. În special s-a verificat respectarea eliberării bonurilor fiscale, declararea tuturor veniturilor și comercializarea în baza licenței. Or, articolele din metale prețioase urmează a fi imprimate cu emblema producătorului (semnul nominal) şi cu marcajul de stat,  aplicat  de I.P. Camera  de Stat pentru Supravegherea Marcării.

În rezultat, s-au constatat mai multe abateri ce țin de lipsa marcajului de stat sau marcarea neconformă (marcaj fals) a articolelor din metale prețioase și au fost ridicate circa 7,85 kg de articole confecționate din astfel de metale.

Autoritatea fiscală susține că supraveghează continuu respectarea prevederilor legislației în vigoare de către contribuabili, atât prin activități de informare și consultanță, cât și prin efectuarea măsurilor de control.

#control_fiscal #bijuterii #încălcări

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button