Societate

Lucrările de reparație și reabilitare pe drumul național Chișinău-Orhei-Bălți sunt în plină desfășurare: Când urmează să fie finalizate lucrările

În cadrul unei vizite în șantier, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a inspectat lucrările de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți (centura de ocolire a orașului Sângerei și segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi) și pregătirea șantierului cu semnalizarea rutieră corespunzătoare pentru sezonul de iarnă 2021-2022.

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de peste 70% pe primul lot și peste 27% pe al doilea.

Antreprenorul execută în prezent lucrări de așternere a stratului de bază de beton asfaltic și a stratului vegetal, instalare a bordurilor, executare a șanțurilor laterale și reparație a podurilor.

“Am atenționat antreprenorul să pună accent pe lucrările de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, prin instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei, executarea marcajului temporar, în scopul asigurării siguranței rutiere, în special în perioada de iarnă”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022. Sursă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button