Societate

Aprobat: Acordul dintre România şi Republica Moldova privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor

Guvernul de la București a aprobat, astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea noului acord dintre guvernele României şi Republicii Moldova privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice.

Faţă de prevederile acordului în vigoare, noul document prevede recunoaşterea anumitor diplome şi certificate de nivel preuniversitar din Republica Moldova, care nu intră în domeniul de aplicare raţiune-materie al acordului în vigoare şi a căror recunoaştere a fost solicitată de România,.

Mai exact este vorba despre diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învăţământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor şi şcolilor medicale de bază cu o durată de minim trei ani de studiu după absolvirea şcolii generale de nouă ani de studiu, transmite sursa.

Precizăm că noul acord a fost ratificat de Parlamentul de la Chișinău pe 21 ianuarie.

Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani și se prelungește automat, pe perioade de câte un an. Acesta are drept scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor în domeniul educației dintre Republica Moldova și România.

În România sunt peste 12.000 de studenţi din Republica Moldova şi alţi peste 2.000 de elevi care studiază peste Prut.

#România #Diplome #Acord

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button