Politică

Armata SUA a doborât un avion neidentificat deasupra Alaska. În urmă cu mai puțin de o săptămână, SUA a doborât un balon de recunoaștere chinezesc

Armata americană a doborât un avion neidentificat deasupra Alaska, potrivit The New York Times, citându-l pe coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

Potrivit lui Kirby, dispozitivul avea dimensiunea unei „mașini mici” și zbura la o altitudine de aproximativ 12 kilometri. Datorită altitudinii sale, a reprezentat o potențială amenințare pentru aeronavele civile, așa că președintele Joe Biden a ordonat doborarea.

Kirby a menționat că autoritățile nu pot spune încă dacă vehiculul doborât a fost un alt balon. „Numim un obiect pentru că este cea mai bună descriere pe care o avem în acest moment”, a explicat el.

La începutul lunii februarie, autoritățile americane au raportat că armata americană a urmărit un balon chinez care zbura în spațiul aerian al țării timp de câteva zile. Mai târziu, Ministerul chinez de Externe a spus că a fost un balon de cercetare care a deviat cursul și a ajuns accidental în Statele Unite.

Pe 4 februarie, armata americană a doborât un balon deasupra Oceanului Atlantic. Mai târziu, Departamentul de Stat al SUA a declarat că aeronava doborâtă era echipată cu echipamente electronice de informații și făcea parte din programul de informații din RPC.

#Armata_SUA #avion_neidentificat #Alaska

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button