Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei: Putin și Rusia – disperați!

Dimineața de 10 octombrie pentru mulți ucraineni a început cu adăpostirea de rachete. Rusia a lansat din nou lovituri masive cu rachete asupra multor orașe, precum și asupra infrastructurii energetice. Dar încercând să-i intimideze pe ucraineni și să-și demonstreze puterea, Rusia a obținut efectul opus – a reușit să arate cât de slăbită este.

Precizia atacului și numărul de rachete trase au fost mult mai mici decât în 24 februarie. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au reușit să distrugă mai mult de jumătate dintre rachetele și dronele inamicului, inclusiv Shahed-ul iranian. Numărul de rachete cu care Rusia poate lansa lovituri masive este în scădere, dar nu va trece mult până când stocurile lor se vor epuiza la limită, iar rachetele vor zbura în continuare spre orașe pașnice ucrainene. Doborârea a peste 50% dintre rachetele inamice (dintre care 84 au fost lansate în total) este un rezultat uimitor, dar cu sistemele moderne de apărare antiaeriană și antirachetă, această cifră ar putea fi și mai mare.

Este o greșeală să credem că o serie de atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene a fost o răzbunare pentru podul Kerci, dezactivat. Rusia nu are nevoie de un motiv pentru a bombarda infrastructura civilă, a făcut asta în toate cele 7 luni de război. Cele mai izbitoare exemple sunt bombardarea constantă a zonelor rezidențiale din Zaporojie, Harkov, Nikolaev și alte așezări de primă linie. Rusia bombardează populația civilă din Ucraina aproape fără oprire din 24 februarie. Rusia a făcut acest lucru intenționat de-a lungul celor peste 200 de zile de război, știind foarte bine că rachetele vor zbura în casa cuiva, la locul de muncă al cuiva, cineva care doar se plimba sau conducea prin oraș.

În timpul atacului cu rachete din 10 octombrie, au existat doar două ținte clare: instalațiile energetice și civilii. Centralele termice, clădirile rezidențiale, centrele de afaceri, universitățile, locurile de joacă și parcuri cu greu pot fi numite instalații militare, prin urmare, acest atac cu rachete a fost o operațiune teroristă împotriva populației civile a Ucrainei. A reușit Rusia să-și atingă obiectivele dorite? Cu greu.

Rusia nu a provocat daune semnificative care să ducă la un colaps. Și în încercările de a intimida poporul ucrainean, a obținut complet efectul opus, primind furie și o motivație și mai mare în distrugerea inamicului în loc de disperare și neputință. Un fapt deosebit de semnificativ este numărul record de donații pentru Forțele Armate ale Ucrainei, pe care ucrainenii le-au colectat în doar 1 zi.

Lumea a reacționat și la atacul terorist rusesc și, de asemenea, deloc așa cum se aștepta la Kremlin. Nici ucrainenii, nici comunitatea mondială a Rusiei nu au reușit să intimideze societatea mondială. Mai degrabă, dimpotrivă: cu fiecare bombardare ulterioară, Rusia întărește imaginea unui stat terorist, a cărui existență poartă doar pericol. Drept urmare, sprijinul internațional pentru Ucraina este în creștere: Germania a transferat deja primul sistem de apărare aeriană IRIS-T și, de asemenea, este de așteptat ca problema furnizării sistemelor moderne de apărare aeriană să devină principala problemă la întâlnirea de la Ramstein. format, care va avea loc în perioada 12-13 octombrie.

Rusia a slăbit, acesta este un fapt. Dar este încă prea devreme să considerăm acest lucru ca un obiectiv atins, deoarece acesta este doar un rezultat intermediar. Ucraina va continua să lupte împotriva teroriştilor pentru securitatea şi libertatea sa, ferind întreaga Europă de agresorul tulburat. Ucraina este un sprijin mondial extrem de important, care va aduce finalul victorios al acestei lupte. Și în timp ce Rusia are încă puterea pentru agresiune și teroare, lumea trebuie să fie unită printr-un obiectiv comun – victoria Ucrainei, care va aduce stabilitate și securitate în Europa pentru mulți ani de acum înainte.

#rachete #10_10_10 #Putin #teroare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button